donderdag 28 september 2017

Nieuws uit de praktijkOktober
Schoolkamp leerjaar 1, Dijkgatsbos.
De weersverwachting vooraf was beroerd, de realiteit nog erger. Op een schaal van 1 tot 10 kreeg de maandag een 1, de dinsdag een 2 en de woensdag een 3. Windkracht 6 uit het zuidwesten en regen. Voor leerjaar 2 was het aanleiding om met de auto te gaan. Wij hielden vast aan ons doortimmerde draaiboek. Voor de zekerheid wel wat extra spellen, een beamer met geluidsinstallatie en 4 films mee, beter mee verlegen dan om verlegen.

Ja, het is een historisch kamp geworden, want we braken record op record. Kampregels kun je best steeds aanpassen en ons draaiboek kon zo de versnipperaar in. Het bleef maar regenen, ook op dinsdag, terwijl de buienradar telkens opnieuw ons valse hoop gaf. Een poging op dinsdagmorgen om tussen de buien door het Zweeds Renspel te doen, strandde in een hagelbui gevolgd door een hoosbui. Daarna kropen we weer bibberend van de kou in een hoek van de zaal bij elkaar om voor de tweede keer een film te kijken. Gelukkig brandde de verwarming.

Vlak voor we naar Den Oever fietsten stopte het met regenen. Onderweg een klein buitje, maar voor ons stelde dat niks voor. Twee uur varen op de Waddenzee was een fijne beloning. Ondertussen begrepen we dat de slotdag was gezakt van het cijfer 3 naar -2, ofwel code oranje. Dat kon er ook nog wel bij. Fietsen naar Medemblik gebracht en leerlingen en collega’s per touringcar naar het Boemeltje. Alsof er niets gebeurd was, arriveerden woensdag om 14.45 uur alle leerlingen met de stoomtrein in Hoorn.

Vanaf deze plek wil ik iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt dat we het schoolkamp allemaal ongeschonden zijn doorgekomen. Geen één leerling hebben we horen klagen over het vreselijke weer. Integendeel, op dinsdagmiddag, rond half drie, het regende inmiddels 7 uur onafgebroken, stond een eerstejaars voor me. Hij keek blij en wilde duidelijk iets kwijt. “Wat een leuke dag he meester!” Ik wist even niks anders te verzinnen dan “Ja jongen, kon niet beter!” En na een highfive ging hij weer op zoek naar z’n regenpak.
Kamp leerjaar 2, Camperduin!
Uitwaaien op het strand! Wat een fantastisch kamp en een fantastische sfeer!
En ondanks dat het weer soms tegen zat hebben we ontzettend veel ondernomen. Rennen van de klimduin, een bos en strandwandeling gemaakt, zandkastelen gebouwd, levend stratego in de duinen gespeeld, Totemroof, een nachtelijke dropping met de klas, highland games, een heerlijke bbq, zwemmen in de Hoornse vaart, bowlen, boogschieten, luchtbuksschieten, klimmen aan de klimmuur, marshmallows aan stokjes in de vuurkorf… te veel om allemaal op te noemen. Wat hebben we van jullie genoten. Wat een toppers in de tweede klas.

Voor kampfoto s verwijzen we u naar de website van de school.
Kamp leerjaar 3, Bladel
Het was wederom een groot succes: wandelen door het bos, groepsspellen, high rope, barbecue, avondbostocht, kampvuur, disco, zwemmen, etc. Wat hadden we een mazzel met het weer… ’s Nachts regende het, overdag klaarde het steeds op.
Domeinweek Communicatie maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober 2017
Maandag 16 oktober 2017
Leerjaar 1
 
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
 
Voorlichting Halt ‘Online Veiligheid’.
 
’s Middags: OPP-gesprekken.
Rap laten horen. In de klassen.
 
’s Middags: OPP-gesprekken.
Voorlichting Alcohol en drugs.
 
’s Middags: OPP-gesprekken.

Voorlichting “Blinde persoon” (3 groepen van 2 klassen)
 
’s Middags: OPP-gesprekken.
Dinsdag 17 oktober 2017
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
 
Les volgens rooster
 
’s Middags: OPP-gesprekken.
Voorlichting Halt ‘Invloed van de groep’.
 
’s Middags: OPP-gesprekken.
Speed daten met leerlingen uit de BB.
 
’s Middags: OPP-gesprekken.
 
Speed daten met leerlingen uit de BB.
 
‘s Middags: OPP-gesprekken.
Woensdag 18 oktober 2017
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
 
Wisselschema (3 lessen in lokalen)
Voorstelling Hot spot
Voorstelling Hot spot
 
Voorlichting gedetineerde
 
Donderdag 19 oktober 2017
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
 
Ontbijten in de klas, mentor regelt dit zelf met de klas. (Iedereen neemt wat mee)
Wisselschema (3 lessen)
Voorlichting Loverboys
Escape the classroom (met handicap)
 
Vrijdag 20 oktober 2017
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
 
Klassenbattles tot 13.45 uur
 
14.00 uur: samen afsluiten in aula met rap en filmpjes
Klassenbattles tot 13.45 uur
 
14.00 uur: samen afsluiten in aula met rap en filmpjes
 
Klassenbattles tot 13.45 uur
 
14.00 uur: samen afsluiten in aula met rap en filmpjes
Klassenbattles tot 13.45 uur
 
1e klassen
11 oktober 2017: Mediapark bezoek. Leerlingen zijn om 8.00 uur aanwezig. Vertrek 8.15 uur. Terug 13.30 uur. Leerlingen daarna vrij. Bezoek van 9.45 tot 12.15 uur.
2e klassen
Raps opnemen op maandag 18-9, 25-9, 2-10. Iedere klas een lesuur. Mogelijk het 4e uur afmaken.
Mobiele telefoons
De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is een wezenlijk onderdeel geworden van ons leven. Continu worden er nieuwe apps ontwikkeld die handig zijn in het dagelijks leven. Juist praktijkschoolleerlingen zouden enorm veel baat kunnen hebben bij deze ontwikkeling. Het is van groot belang onze leerlingen te leren om te gaan met de mogelijkheden van een mobiele telefoon. Voorbeelden van de mobiele telefoon voor onze leerlingen:
Direct toegang van nuttige informatie bij diverse situaties, zoals het leren gebruik te maken van de apps van bijvoorbeeld openbaar vervoer.
Agenda kan digitaal worden bijgehouden. Elke dag krijgen de leerlingen meldingen van zaken die deze dag van toepassing zijn. Agenda altijd bij je.
gebruik maken van je rekenfunctie.
Fotograferen en naar jezelf mailen van werkstukken.
Sommige leerlingen kunnen zich beter concentreren wanneer ze muziek luisteren op hun telefoon terwijl ze zelfstandig werken.
Duidelijke afspraken in de school:
School is niet aansprakelijk voor diefstal of verlies van een mobiele telefoon.
De school stelt kluisjes beschikbaar voor leerlingen. Het is de keus van de leerling de mobiel in de kluis te hebben dan wel bij zich te dragen.
Schoolregels
In de klassen gelden de volgende regels:
* Respectvol omgaan met elkaar en (school) materiaal.
* Jassen aan de kapstok of in je kluis.
* Muziekapparatuur uit, in je kluis of tas.
* Telefoon alleen in zicht als de docent er toestemming voor geeft.
* Eten en drinken in de aula.
* Schoolpasje altijd bij je, oordopjes ook.
Herfstvakantie
Van maandag 23 oktober tot en met zondag 29 oktober.
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen